Kaffebryggare bäst i test 2021 | Vi listar och jämför de 14 bästa kaffebryggarna!

Dela artikeln

Kaffet kom till Sverige i slutet av 1600-talet och har sedan dess blivit ett måste att dagligen dricka för en stor del av befolkningen. Hela 82% av den svenska befolkningen dricker kaffe och det förbrukas årligen 8,2 kilo kaffe per person i Sverige. Det ger Sverige en femte plats i världen på listan över vilka länder som dricker mest kaffe. 
Alla har vi olika preferenser för hur kaffet ska smaka och hur det skall drickas. Kaffesort, kaffebryggare och kaffefilter påverkar hur gott kaffet blir och alternativen för dessa är otroligt många. Som med allt annat skiljer sig funktionerna åt mellan kaffebryggare, vissa kaffebryggare har glaskanna och vissa har termos, vissa har timer och vissa har automatisk droppstopp. Dessutom finns det kaffebryggare som perkolator, chemex och franskpress som brygger kaffet på ett annat sätt än en vanlig kaffebryggare. Likväl som att vi har olika preferenser för hur kaffet ska smaka så har alla olika preferenser för vad de vill ha för kaffebryggare och vilka funktioner som skall finnas.

Här nedan kan du läsa om våra favoriter och vilka kaffebryggare vi anser är bäst inom olika kategorier. Vi har gjort en sammanställning av olika oberoende tester som vi gått igenom. Vi testar alltså inte produkterna själva, utan sammanställer olika tester på en och samma sida, för att göra det enklare för dig som konsument att komma fram till just vilken kaffebryggare du skall välja. Under respektive kaffebryggare finns en länk som tar dig direkt till en sida där den saluförs.

Bäst Kaffebryggare med glaskanna 2021 | Moccamaster KBG962AO

kaffebryggare

Bäst Kaffebryggare med termos 2021 | Sage SDC450

Sage kaffebryggare med termos SDC450

Bäst Kaffebryggare med timer 2021 | Hamilton Beach The Scoop

Hamilton Beach The scoop Kaffebryggare med timer + termosmugg

Kaffebryggare med glaskanna

En kaffebryggare med termos har sin klara fördel i att den kan hålla värmen på ett fördelaktigt sätt, även när kannan tas med till bordet. En kaffebryggare med glaskanna har givetvis inte samma förutsättning för att bevara värmen, däremot är den oftast betydligt snyggare vilket får ses som en fördel. Eftersom kaffebryggaren oftast är en produkt som alltid står framme och synlig i ett kök kan den ofta ses som en inredningsdetalj och utseendet blir därför en för många viktig egenskap.

Så frågan för köparen är om det viktigaste är utseende eller funktionalitet, när man kommit fram till det är man ett steg närmare att kunna välja om man skall köpa en kaffebryggare med glaskanna eller en kaffebryggare med termos.

Moccamaster Kaffebryggare KBG962AO

kaffebryggare

En riktig klassiker från nederländska premiumtillverkaren Moccamaster. Kaffebryggare från Moccamaster anses av många vara en helig graal bland kaffebryggare med sin ikoniska design och goda kvalité. Moccamaster KBG har ett separat värmehållningssystem  vilket möjliggör att perfekt temperatur uppnås vid såväl bryggning som efteråt när kannan och kaffet skall hållas varmt. Till skillnad från modellen KB så har KBG även ett automatiskt droppstopp. Dessutom är den snabb, 1,25 liter kaffe bryggs på 6 minuter.

Mer Info:

Volym: 1,25L

Bryggtid: 4 – 6 minuter

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Automatisk avstängning: Efter 40 minuter

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Garanti: 10 år

Effekt: 1520 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 32,5x17x35,5

Färger: Brushed

Modellnummer: KBG962AO

Melitta Aroma Signature Style Kaffebryggare

kaffebryggare

Om idrottens svenska klassiker är Vätternrundan, Vasaloppet, Vansbrosimningen och Lidingöloppet så är kökets svenska klassiker kort och gott en köksmaskin från Ankarsrum. Redan 1940 tillverkades den första köksmaskinen Aroma Signature Style är en stilren kaffebryggare från Melitta. Dubbla värmeelement, droppstopp, transparent vattenbehållare med belysning och automatisk avstängning är några av de funktioner som den här modellen har. Dessutom har den en kalkindikator och en knapp som startar avkalkningen.

Mer info:

Timerfunktion: Nej

Kapacitet: 10 koppar

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Automatisk avstängning: Ja

Garanti: 3 år

Effekt: 1520 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 36,3 x 19,3 x 36,7

Färger: Svart/StålModellnummer: AromaSignature

WMF Kitchen Minis Aroma Kaffebryggare

kaffebryggare

Kitchen Minis Aroma är en, precis som namnet skvallrar om, en kaffebryggare modell mindre från WMF. Dess glaskanna har en kapacitet på 0,75 liter kaffe vilket med andra ord möjliggör att brygga cirka fem koppar åt gången. Droppstopp, avtagbart filter och automatisk avstängning är tre fina funktioner den här kaffebryggaren har.

Mer info:

Timerfunktion: Nej

Kapacitet: 5 koppar

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Automatisk avstängning: Ja

Garanti: 2 år

Effekt: 640-760 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 14,6 x 20,4 x 29,4

Färger: Svart/StålModellnummer: Kitchen Minis Aroma

Wilfa Kaffebryggare Blå CMC -100BL

kaffebryggare

Modellen Classic Plus från Wilfa är en kaffebryggare i sann dansk design, tillverkad i stål och tillgänglig i flera olika snygga färger för att passa in i många kök. Kapaciteten uppgår till en liter vilket bryggs på cirka fem minuter. Manuellt droppstopp, automatisk avstängning och en avkalkningsindikator är tre fördelaktiga egenskaper den här kaffebryggaren har.

Mer info:

Volym: 1L

Bryggtid: 4-6 minuter

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Automatisk avstängning: Efter 40 minuter

Garanti:  år

Effekt: 1550 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 35,5x17x33,2

Färger: BlåModellnummer: CMC -100BL

Melitta Look Selection Kaffebryggare

kaffebryggare

Ett enklare alternativ från Melitta till ett bra pris. Den har en ställbar varmhållningsfunktion med tre olika lägen, 20, 40 eller 60 minuter. Kaffebryggaren är bland annat utrustad med kalkvarnare och droppstopp. Dessutom är filterinsatsen avtagbar.

Mer info:

Timerfunktion: Nej

Kapacitet: 10 koppar

Bryggtemperatur: 93 ° C

Automatisk avstängning: Ja

Garanti: 2 år

Effekt: 1000 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 27 x 24 x 36

Färger: Svart

Modellnummer: MEL20986

Kaffebryggare med termos

En kaffebryggare med termos är förvisso inte lika estetiskt tilltalande som en med glaskanna. Däremot är de väldigt praktiska och har några fördelar gentemot en kaffebryggare med glaskanna, detta eftersom termosen hjälper till att hålla värmen. Du kan därför ta med termosen direkt från kaffebryggaren till bordet och ha den stående där, istället för att behöva hälla över till en separat termos. Brygger du ofta mycket kaffe till många personer samtidigt finns det dessutom bryggare som har två termosar, det gör att alla kan avnjuta sitt kaffe samtidigt utan att behöva dricka kallt kaffe efter väntan på att en ny bryggning blir klar.

Sage kaffebryggare med termos SDC450

Sage kaffebryggare med termos SDC450

Sage är en tillverkare av hushållsapparater från Australien. Egentligen heter tillverkaren Breville men på grund av varumärkesskydd får de inte använda sitt riktiga namn i Europa, därav säljs de här under namnet Sage.

Denna kaffebryggare med termos från Sage skall enligt dem själva vara världens första droppbryggare med en kapacitet om 1,8 liter kaffe i en och samma kanna vilket blir cirka 12 koppar kaffe. Denna kaffebryggare kallas “The Sage Precision Brewer” och är förprogrammerad med sex olika program och har en justerbar temperatur.

Sage Precision Brewer är tillgänglig med både termos och glaskanna.

Mer info:

Timerfunktion: Nej 

Kapacitet: 12 koppar

Bryggtemperatur: 91-96 ° C

Automatisk avstängning: Ja

Garanti: 2 år

Effekt: 1650 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 17 x 40 x 31

Färger: StålModellnummer: DCF02BLEU

Melitta Easy Therm 2.0 kaffebryggare med termos

Melitta Easy Therm 2.0 kaffebryggare med termos

Melittas prisvärda kaffebryggare med termos Easy Therm 2.0 är en enkel bryggare med ett enkelt rengörbart svingfilter, automatisk avstängning samt antidroppfunktion. Den klarar att göra åtta koppar kaffe per bryggning.

Mer info:

Timerfunktion: Nej 

Kapacitet: 8 koppar

Bryggtemperatur: 83 ° C

Automatisk avstängning: Ja

Garanti: 2 år

Effekt: 1050 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 17,3 x 23,8 x 37,5

Färger: SvartModellnummer: DCF02BLEU

Siemens kaffebryggare med termos & timer TC86503

Siemens kaffebryggare med termos & timer

TC86503 är en smart kaffebryggare med termos från Siemens som har flera bra funktioner. Den har bland annat en vattentank som är löstagbar vilket gör att vatten inte behöver fyllas på med hjälp av kannan. Låt behållaren istället vara ständigt fylld så behöver du bara fylla på med kaffe, enkelt och smidigt. Termosen håller också värme riktigt bra tack vare de dubbla väggarna av rostfritt stål. Den är även utrustad med ett avkalkningssystem som sköter hela rengöringsprocessen, ett enkelt knapptryck aktiverar systemet som sedan sköter sig helt självt.

Mer info:

Timerfunktion: Ja

Kapacitet: 8 koppar

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Automatisk avstängning: Ja

Garanti: 2 år

Effekt: 1100 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 26 x 25 x 35,5

Färger: SvartModellnummer: TC86503

Severin kaffebryggare med termos och inbyggd kaffekvarn

Severin kaffebryggare med termos och inbyggd kaffekvarn

Den här omtyckta kaffebryggaren med termos från Severin låter dig välja mellan färdigmalet kaffe eller kaffebönor. Via displayen kan du själv välja både kaffestyrka och bönornas malningsgrad. Därefter brygger kaffemaskinen kaffet direkt till termosen och hålls varm i flera timmar. Tack vare den praktiska timern kan du även se till att kaffet står färdigt på morgonen direkt när du går upp.

Mer info:

Timerfunktion: Ja

Kapacitet: 8 koppar

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Automatisk avstängning: Ja

Garanti: 2 år

Effekt: 1000 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 21 x 31,5 x 43

Färger: Svart

Modellnummer: TC86503

Kaffebryggare med timer

Det kan finnas många anledningar till att man vill ha sitt kaffe en specifik tid. Är man till exempel morgontrött och vill ha så få saker som möjligt att göra på morgonen kan man förbereda bryggningen kvällen innan, ställa in timern och sedan ha det färdigt lagom till uppstigning. Eller så kanske man vill ha färdigbryggt kaffe till ett visst klockslag för ett kommande möte. I dessa fall passar en kaffebryggare med timer perfekt. Vill du ha ditt kaffe på morgonen, färdigt att ta med på vägen till jobbet? Då vill vi tipsa om kaffebryggaren med timer från Hamilton Beach, den har möjligheten att brygga direkt ned i en termosmugg, smart och smidigt!

Smeg Retro kaffemaskin med timer, DCF02BLEU

Smeg Retro kaffemaskin med timer

Som vanligt när Smeg står för tillverkningen är det snygg design i kombination med ypperlig kvalité. Produkter från Smeg har en tendens att bli snygga inredningsdetaljer och denna kaffemaskin med timer är inget undantag. I den här kaffebryggaren behöver du dessutom inget filter, den har istället eller plastfilter som är återanvändbart. Du kan välja mellan att göra 10 eller 4 koppar per bryggning och funktionen “keep warm” håller kaffet varmt även efter bryggningen.

Mer info:

Timerfunktion: Ja 

Kapacitet: 10 koppar

Bryggtemperatur: 96 ° C

Automatisk avstängning: Efter 40 minuter

Garanti: 1 år

Effekt: 1050 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 24,5 x 25,6 x 36,1

Färger: SvartModellnummer: DCF02BLEU

Electrolux EKF7700 kaffebryggare med timer

Electrolux EKF7700 kaffebryggare med timer

EKF7700 är en kaffebryggare med timer från Electrolux, tillverkad i rostfritt stål. Den har kapacitet att brygga 10 stora eller 15 små koppar per bryggning och har dessutom en funktion för automatisk avstängning efter 40 minuter så att du slipper oroa dig för att du glömt kaffebryggaren påslagen hemma.

Mer info:

Timerfunktion: Ja 

Kapacitet: 10/15 koppar

Bryggtid: 4-6 minuter

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Automatisk avstängning: Efter 40 minuter

Garanti: 2 år

Effekt: 1080 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 18×20,2×32,2

Färger: StålModellnummer: EKF7700

Severin Café Caprice 2.0 kaffebryggare med timer

Severin Café Caprice 2.0 kaffebryggare med timer

Café Caprice 2.0 är en snygg kaffebryggare med timer från Severin med något annorlunda design kontra klassiska kaffebryggare. Den här bryggaren har två olika program för att du skall kunna välja hur lång flödestiden skall vara, dels ett snabbprogram för när du har bråttom och även ett längre för att få ett välbryggt kaffe. Även ett avkalkningsprogram finns tillgängligt. Både filterdelarna och kannan tål maskindisk.

Mer info:

Timerfunktion: Ja 

Kapacitet: 8 koppar

Bryggtid: 4-6 minuter

Bryggtemperatur: 92-96 ° C

Automatisk avstängning: Efter 40 minuter

Garanti: 1 år

Effekt: 1450 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 18×20,2×32,2

Färger: StålModellnummer: KA5760

Melitta Aroma elegance de luxe kaffebryggare med timer

Melitta Aroma elegance de luxe kaffebryggare med timer

Aroma elegance de luxe är en kaffebryggare med timer från Melitta. Den har en vattenbehållare modell större som gör det möjligt att brygga kaffe till många, närmare bestämt 1,2 liter kaffe. Vattenbehållaren är dessutom avtagbar så att du slipper fylla den med hjälp av kannan. Klassisk design i rostfritt stål.

Mer info:

Timerfunktion: Ja 

Kapacitet: 10 koppar

Bryggtid: 4-6 minuter

Bryggtemperatur: 96 ° C

Automatisk avstängning: Efter 40 minuter

Garanti: 10 år

Effekt: 1850 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 37,5 x 25,5,2 x 36

Färger: Svart och silverModellnummer: MEL20954

Hamilton Beach The scoop Kaffebryggare med timer + termosmugg

Hamilton Beach The scoop Kaffebryggare med timer + termosmugg

The Scoop är en riktigt smidig kaffebryggare med timer från Hamilton Beach. Den är en så kallad tvåvägsbryggare som dels har en glaskanna med en kapacitet om 12 koppar, dels en termosmugg som kan innehålla 4 dl kaffe. Ställ in timern och låt kaffemaskinen göra resten, på morgonen har du ditt kaffe färdigt i termosmuggen, redo att ta med dig on the go.

Mer info:

Timerfunktion: Ja 

Kapacitet: 1,8L

Bryggtemperatur: 96 ° C

Automatisk avstängning: Efter 40 minuter

Garanti: 5 år

Effekt: 950 Watt

Bredd x Djup x Höjd(cm) 32 x 27 x 35

Färger: Svart och silverModellnummer: 49980-SC

Liknande artiklar

Innehållsförteckning