Bästa in ear hörlurar 2021 | Teknikguidens 5 bäst i test in ear hörlurar.

Dela artikeln

In ear hörlurar har de senaste åren blivit omåttligt populära, inte minst sedan Apple lanserade sina första Airpods i december 2016. Och som de har sålt hörlurar, år 2020 skall Apple ha sålt så många som 72.8 miljoner par Airpods och man estimerar att deras försäljning av hörlurarna ensamt omsätter mer pengar årligen än Snapchat, Twitter och Spotify totalt gör tillsammans. Den här försäljningen skall stå för cirka 70% av den totala globala försäljningen av trådlösa hörlurar. Frågan är om Airpods, populariteten till trots, är de bästa in ear hörlurarna. Det finns många andra tillverkare som erbjuder in ear hörlurar, både trådlösa och trådbundna. Många är av riktigt bra kvalité och levererar en oerhört bra ljudupplevelse, man kan lugnt säga att de ger Apple en match i att ge användaren en högkvalitativ hörlur.

Priserna varierar stort mellan modellerna, ibland betalar man en större del för märket än själva produkten. Även funktionerna och egenskaperna skiljer sig åt. Ljudkvalité, trådlös eller trådbundna, mikrofon eller ej, vattentålighet och inte minst passformen är sådant som man bör titta på innan man beslutar sig för vilka hörlurar man skall köpa.

Här nedan kan du läsa om våra favoriter och vilka in ear hörlurar vi anser är bäst inom olika kategorier. Vi har gjort en sammanställning av olika oberoende tester som vi gått igenom. Vi testar alltså inte produkterna själva, utan sammanställer olika tester på en och samma sida, för att göra det enklare för dig som konsument att komma fram till just vilka som är de bästa in ear hörlurar för just dig. Under respektive hörlur finns en länk som tar dig direkt till en sida där den saluförs.

Bästa premium in ear hörlurar

Bower & Wilkins PI7

in ear

När Volvo för ett par år sedan utvecklades till att bli ett erkänt bilmärke i premiumklass lät man Bowers & Wilkins stå för högtalarsystemen i bilarna. Med andra ord kan man lugnt konstatera att de hörlurar som den brittiska HiFi-tillverkaren släpper ifrån sig, precis som Volvo, håller premiumklass.

Modellen PI7 är ett par helt trådlösa, det vill säga True Wireless, in ear hörlurar av högsta kvalité. Modellen fungerar lika bra till Android som till Apple tack vare stödet för Bluetooth-formaten aptX HD samt AAC. Hörlurarna har dessutom dubbla element och högupplöst 24-bitars signalbehandling vilket är unikt och möjliggör att så bra ljudkvalité som möjligt uppnås oavsett vad musiken har för ljudkälla. Aktiv brusreducering (ANC, Adaptive Noise Cancelling) låter dig fokusera på den välljudande musiken och stänga omvärlden ute, om du så önskar.

Mer Info:

Modell: True wireless

Kompatibilitet: Apple, Android

Bluetooth: 5

Ljud-codec: aptX HD, aptX Adaptive, AAC

Aktiv brusreducering: Ja

Membran: 9,2 mm

Anslutning: USB-C

Trådlös laddning: Ja

Batteritid: 4 timmar

Laddningstid: 1 timme

Skydd: IP54 

Garanti: 3 år

Vikt: 6 g

Bästa in ear hörlurar med brusreducering

Sony WF-1000XM4

sony in ear hörlurar

Sonys helt trådlösa in ear hörlurar i snygg svart eller silvrig design med klassvinnande specifikation. WF-1000XM4 är bland de mest hypade hörlurar för år 2021 och har visat sig leva upp till hypen. Ett rent och kraftfullt ljud, lång batteritid och testvinnande brusreducering är några av de fina egenskaper du får med dessa true wireless hörlurar som i flera tester och omröstningar står som vinnare bland riktigt starka konkurrenter.

Precis som Apples Airpods Pro är WF-1000XM4 IPX4-klassade, vilket innebär att hörlurarna står pall mot svett- och vattenstänk.

Fjärde generationens brusreducering
WF-1000XM4 har utrustats med Integrated Processor V1, testvinnande brusreducering som jämfört med föregångaren reducerar än mer brus och som tillsammans med fantastisk passform låter dig fullt ut njuta av musiken utan att störas av omvärlden. Dessutom är mikrofonerna brusavkännande.

Speak-to-Chat
Speak-to-Chat är en fantastisk funktion som gör att hörlurarna känner av när du börjar prata och då automatiskt pausar musiken som spelas. Även brusreduceringen pausas så att du hör vad den du samtalar med säger, utan att du behöver ta ut hörlurarna ur öronen.

Apple och Android
WF-1000XM4 funkar både med Apple och Android. Det gör att du kan använda Siri, Google Assistans eller Alexa direkt i hörlurarna och inte behöver ta ut dem.

Lång batteritid och laddningsetui
WF-1000XM4 har en klassvinnande batteritid. På en laddning kan du få 8 timmars musiklyssning med aktiv brusreducering. Väljer du att stänga av noise cancellation ökar kapaciteten till hela 12 timmar lyssning. Dessutom går det snabbt att ladda, 10 minuters laddning ger 60 minuter lyssning.

Självklart medföljer ett laddningsetui som förlänger din lyssningsupplevelse. Ett fulladdat laddningsetui kan ge dig ytterligare timmar av batteritid, vilket resulterar i fantastiska 36 timmar totalt.

Mer Info:

Modell: Sann trådlös

Kompatibilitet: Apple, Android

Bluetooth: 5.2

Ljud-codec: SBC, AAC, LDAC

Aktiv brusreducering: Ja

Brusreducering: Evolved Digital Noice Cancelling

Membran: 6 mm

Anslutning: USB-C

Trådlös laddning: Ja

Batteritid: 8 timmar

Laddningstid: 1.5 timmar

Skydd: IPX4 

Garanti: 2 år

Vikt: 7.3 g (x g inkl laddningsfodral)

Bästa in ear hörlurar för Apple

Apple AirPods Pro

apple airpods pro in ear hörlurar

Apple fortsätter att utveckla produkter av högsta kvalité som bara blir bättre och bättre, Airpods är inget undantag. Airpods Pro är vidareutvecklingen av “vanliga” Airpods och har bland annat utrustats med aktiv brusreducering (ANC, Adaptive Noise Cancelling), force-sensor och Siri röststyrning.

Airpods pro är precis som vanliga Airpods helt trådlösa, det vill säga true wireless. Hörlurarna ger en lyssningstid om cirka 4,5 timme och det medföljande laddningsetuiet ger omkring 16 timmars extra lyssning. Dessutom går det snabbt att ladda, fem minuters laddningstid i etuiet ger en timmes lyssning.

Force-sensorn låter dig styra hörlurarna genom en enkel knapptryckning på hörlurarna. Oavsett om du använder en av lurarna eller bägge samtidigt kan du svara på samtal, kontrollera musik och sätta på eller stänga av brusreduceringen.

Airpods Pro är IPX4-klassade vilket innebär att de är svett- och vattentåliga.

Mer Info:

Modell: Sann trådlös

Kompatibilitet: Apple

Bluetooth: 5.0

Ljud-codec: SBC, AAC, LDAC

Aktiv brusreducering: Ja

Brusreducering: Evolved Digital Noice Cancelling

Membran: 6 mm

Anslutning: Lightning

Trådlös laddning: Ja

Batteritid: 4.5 timmar

Laddningstid: 1.5 timmar

Skydd: IPX4 

Garanti: 1 år

Vikt: 5.4 g (45.6 g inkl laddningsfodral)

Bästa in ear hörlurar för sport

Jaybird Vista 2

Jaybird in ear hörlurar

Är du ute efter ett par tåliga trådlösa hörlurar som dessutom funkar bra till sport och ett aktivt liv är Vista 2 från Jaybird ett nästan givet val. Hörlurarna är IP68-klassade vilket innebär att de är täta mot vatten, svett samt damm. De är så pass tåliga att de fått militärklassningen MIL-STD 810G vad gäller köld-, stöt- och nedslagsmotstånd.

Till såväl Apple som Android har Jaybird en egen app där användaren kan anpassa och sätta upp profiler för EQ-inställningar efter eget tycke. Aktiv brusreducering (ANC, Adaptive Noise Cancelling) hjälper dig att fortsätta njuta av musiken och stänga ute omvärlden om du befinner dig i bullrig eller högljudd miljö. Vill du ändå få in ljud från omvärlden har dessa in ear hörlurar en smidig funktion kallad SurroundSense vilken låter hörlurarna att släppa in ljud från rummet du befinner dig i.

Vista 2 kommer med ett laddningsbart etui som ger 16 timmars extra lyssning, hörlurarna i sig har en batteritid på åtta timmar.

Mer Info:

Modell: True wireless

Kompatibilitet: Apple, Android

Bluetooth: 5.0

Ljud-codec: SBC, AAC

Aktiv brusreducering: Ja

Membran: 6 mm

Anslutning: USB-C

Trådlös laddning: Ja

Batteritid: 8 timmar

Laddningstid: 90 minuter

Skydd: IPX4 

Garanti: 1 år

Vikt: 6 g

In ear hörlurar med bäst batteritid

Huawei Freebuds 4i

Huawei in ear hörlurar

FreeBuds 4i från Huaweii är prisvärda true wireless in ear hörlurar med de viktigaste funktionerna. De levererar ett rent ljud med 10 timmars batteritid och har likt övriga alternativ i den här listan aktiv brusreducering. Dessutom laddare de snabbt, riktigt snabbt. Snabbladdningstekniken ger hela fyra timmars lyssnande på endast tio minuters laddning. 

Ett laddningsetui medföljer som gör att du kan få upp till 22 timmars batteritid totalt.

Mer Info:

Modell: True wireless

Kompatibilitet: Apple, Android

Bluetooth: 5.2

Aktiv brusreducering: Ja

Membran: 10 mm

Anslutning: USB-C

Trådlös laddning: Nej

Batteritid: 10 timmar

Laddningstid: 1 timme

Skydd: IP54 

Garanti: 3 år

Vikt: 11 g

Liknande artiklar

Innehållsförteckning