Få bättre ljud i dina in ear hörlurar med memmoryskum

Dela artikeln

Få bättre ljud i dina in ear hörlurar

Får du inte riktigt fram basen i dina in ear hörlurar, tycker du inte att de sitter riktigt bra i dina öron eller vill du helt enkelt få ett bättre ljud i dem? Till de flesta hörlurar som säljs idag medföljer proppar/adaptrar gjorda av silikon eller gummi. Många av dessa funkar bra, men för att ta det till nästa nivå kan man byta ut standardadaptrarna till adaptrar tillverkade av skumgummi. Comply är en tillverkare som specialiserat sig på att just ta fram dessa adaptrar som får de flesta in ear hörlurar att bli än mer välljudande.

Adaptrarna är tillverkade av så kallat memoryskum. Detta gör att dem på ett mycket bättre sätt anpassar sig till var persons hörselgångar genom att de utvidgar sig. Vanliga adaptrar trycks rakt in i hörselgången och anpassar sig inte alls på samma sätt. Ingen hörselgång är den andra lik så för att hörlurarna skall passa just dina öron helt perfekt är denna produkt the way to go.

Förutom att hörlurarna kommer sitta bättre och mer komfortabelt, blir ljudet också betydligt bättre då memoryskummet sluter tätt mot omgivningens oljud och ger en mycket bättre bas i din musik.

Funkar Comply-adaptrar till alla hörlurar?

Comply erbjuder flera olika adaptrar som passar till olika hörlurar och ändamål. Till exempel finns modellen Sport Pro SmartCore vilka är utvecklade för träning, de sitter fast ordentligt i örat och stänger ute oönskat ljud från omgivningen men släpper igenom ljud från trafik, perfekt för att undvika olyckor under löp- eller cykelrundan.

Modellerna Ear Tips, Sport Pro SmartCore och Audio Pro SmartCore har flexibelt gummi på insidan vilket gör att de kan utvidgas och således passa de flesta typerna och storlekar av in ear hörlurar.

Det finns även modeller som är gjorda för specifika hörlursmodeller, till exempel TrueGrip TW-170-A samt TrueGrip TW-200-C.

TrueGrip TW-170-A passar bland annat till Jabra Elite 65t, Elite 65t Active, Elite 75t, Elite 75t Active och Elite 75t Active WLC.

Comply TrueGrip TW-200-C passar bland annat till Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2, Sony WF-1000XM4 och Sony WF-1000XM3.

I varje förpackning medföljer tre par adaptrar i samma storlek.


Kuriosa:
Memoryskummet som nu kallas Comply-skum togs ursprungligen fram av företaget 3M för omkring 40 år sedan. En av de ledande personerna bakom produkten heter Bob Oliveira som 1990 startade företaget Hearing Components och då även köpte loss produkten från 3M.

Hearing Components har en specialavdelning som tar fram produkter gjorda av skummet, speciellt utvecklade för personer med höga krav i sina yrkesroller, till exempel poliser och militärer. Det om något är ett kvitto på att det är en riktig kvalitetsprodukt som erbjuds.

Liknande artiklar

Innehållsförteckning